"Косово, резултат 1999 – 2009"

Епархија Рашко – призренска представила је у четвртак 26. марта у Танјуговом Међународном прес центру у Београду зборник радова "Косово, резултат 1999 – 2009". Ова књига се управо појавила из штампе на енглеском језику. Издавач је Амерички савјет за Косово и Фондација Лорд Бајрон за балканске студије. О књизи су говорили његово Преосвештенство Епископ рашко - призренски Г. Артемије и др Срђа Трифковић, Американац српског поријекла, спољнополитички уредник америчког мјесечника "Хронике" и директор Центра за међународне односе "Рокфорд" института.

Трифковић је уредио ову књигу, која је издата у Америци. У њој су заступљени радови четрнаест аутора од којих су већина Американци, међу њима је и један Израелац и један Њемац.

У овој књизи проговара друга Америка. У њој су заступљени радови угледних америчких стручњака који на други начин говоре о Косову и Метохији, о агресији НАТО пакта на Србију и Црну Гору која се десила прије десет година. У књизи се брани "српска Ствар" и осуђују непромишљени поступци америчке администрације. Ова књига биће упућена на многе значајне адресе у свијету, а поготово у Америци.