Бесједа оца Далибора Милаковића у Саборном храму у Подгорици, 13. август 2017. г.

Tagged:
  • Наслов: Otac Dalibor Milakovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 3:22 минута (3.86 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 44kHz 160Kbps (CBR)

У недјељу, 13. августа (31. јула), на дан када наша Света Црква прославља празник Светога мученика Евдокима и Свете мученице Јулите, у Саборном храму Христовог Васкрсења служена је Света Литургија.

Светом службом Божијом началствовао је протојереј Далибор Милаковић, а саслуживали су му протојереј - ставрофор Драган Митровић, као и протојереји : Миладин Кнежевић и Бранко Вујачић.

Свима сабранима, свом вјерном народу који се стекао у овај Свети храм и торжествено прославио овај недјељни дан - мали Васкрс, обратио се пастирским словом, началствујући протојереј Далибор Милаковић.

По завршеној бесједи, услиједила је Света Тајна Причешћа, којој су приступили и присајединили се многи.

Овом приликом, протојереј Далибор Милаковић је најавио да ће сјутра на празник Светих мученика Макавеја умировљени епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије служити Архијерејску Литургију поводом храмовне славе цркве у Толошима са почетком у осам часова.

Такође је најављено и да се на празник Преображења Господњег неће служити Света Литургија у гробљанској Цркви Рођења Пресвете Богородице на Чепурцима већ ће се централна Литургија служити у Саборном храму Христовог Васкрсења са почетком у осам часова.