Audio by title otac_dalibor_milakovic

Тројчиндан прослављен у подгоричком саборном храму

Tagged:
5:17 минута (933.51 КБ)

Празник силаска Светог духа на апостоле - Педесетница који представља и рођендан цркве, свечано и литургијски прослављен је у саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Светом службом Божијом началствовао је протојереј-ставрофор Драган Митровић, старјешина овог храма, а саслуживали му протојереј Далибор Милаковић, протојереј Миладин Кнежевић и јереј Мирчета Шљиванчанин, секретар храма. У току Литургије вјерном народу бесједом се обратио отац Далибор.

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици на Илиндан одслужена Литургија

Tagged:
6:27 минута (1.11 МБ)

У недељу 2. августа 9. седмице по Духовима, на празник Светог пророка Илије, у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света Литургија.

Светом Литургијом је началствовао јереј Бранко Вујачић уз саслужење протојереја - ставрофора Драгана Митровића и протојереја Далибора Милаковића.

Ево, упркос великим врућинама, којима је главни град Црне Горе изложен последњих седмица, бивајући практично у пар наврата на рубу ванредног стања и узимајући овога пута у обзир и многобројне славе манастирâ и цркавâ широм Црне Горе, ето и ове недјеље -  овог малог васкрса, вјерни народ се сабрао у великом броју, око датих му пастира и oкo архипастира Господа Христа. Прослављајући великог Божијег угодника - Светог Пророка Илију.

У Недјељу 20. по Духовима одслужена Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
3:46 минута (556.44 КБ)

"У недељу 18. октобра, 20. седмице по Духовима, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света Литургија.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Митровића, као и протојереја Бранка Вујачића и протођакона Владимира Јарамаза. Након читања из Светог Јеванђеља, вјерном народу се празничним и бодрим словом обратио началствујући протојереј Далибор Милаковић, управо указујући у својој бесједи на значај кратке али поучне јеванђелске приче у којој је Господ васкрсао умрлог младића, сина извјесне жене - удовице.

Бесједа оца Далибора Милаковића на празник Света Три Јерарха у Саборном храму у Подгорици

Tagged:
3:33 минута (524.64 КБ)

На празник Света Три Јерарха Свету службу Божију у храму Христовог Васкрсења у Подгорици служио је са свештенством  протојереј Далибор Милаковић.

 

У Недјељу о Митару и фарисеју одслужена Литургија у Саборном храму у Подгорици

6:29 минута (1.12 МБ)

На дан када наша Света Црква прославља Светог мученика Теодора Стратилата, у недељу, 21. фебруара (8. фебруара), 38. седмице по Духовима, одслужена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић а саслуживали су му протојереј - ставрофор Драган Митровић као и протојереји : Мирчета Шљиванчанин, Бранко Вујачић и протођакон Владимир Јарамаз.

У Васкршњи уторак у Саборном храму у Подгорици одслужена Литургија

Tagged:
1:46 минута (313.92 КБ)

IMG_4936На Васкршњи уторак и на празник Светог Николаја Жичког и Охридског, 03. 05. 2016. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одслужена је Света Литургија.Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић а саслуживали су му : протојереј - ставрофор Драган Митровић, протојереји : Предраг Шћепановић и Бранко Вујачић као и протођакон Владимир Јарамаз.

Како је већ претходно и најављено, школа православне вјеронауке Саборног храма Христовог Васкрсења, коју води вјероучитељ Павле Божовић, прославила је данас торжествено и саборно своју славу - Светог Николаја српског, дијелећи са свима присутнима радост Васкрсења Христовог.Такође, учешће у овој прослави су узели и чланови дјечијих хорова при Саборном храму : „Свети Козма Етолски" и „Светосавник" које већ годинама успјешно води дирингетица и вјероучитељица Ана Ненадић.

Бесједа протојереја Далибора Милаковића

Tagged:
6:41 минута (1.15 МБ)

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, прослављен је 22. маја 2016. године празник Преноса моштију Светог оца Николаја. Након прочитаног Светог Јеванђеља, вјерном народу који се у великом броју сабрао у овоме светоме храму, пастирским и поучним словом обратио се началствујући протојереј Далибор Милаковић који је говорио о суштини прочитане јеванђелске приче, тумачећи и приближавајући њен смисао.

У 20. недјељу по Духовима одслужена Литургија у Саборном храму у Подгорици

Tagged:
4:44 минута (835.4 КБ)

У недјељу, 06. новембра 2016. године, у 20. седмици по Духовима, одслужена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић уз саслужење протојереја – ставрофора Драгана Митровића, протојерејâ : Миладина Кнежевића, Мирчете Шљиванчанина, Бранка Вујачића као и протођакона Владимира Јарамаза.

Након читања из Светог Јеванђеља, пастирским словом се свима сабранима обратио началствујући протојереј Далибор Милаковић.

На Ваведење одслужена Литургија у Саборном храму у Подгорици

Tagged:
9:53 минута (1.7 МБ)

На празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2016. године, одслужена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.>

Светом Службом Божијом началствовао је протојереј Далибор Милаковић. Саслуживали су му протојереј - ставрофор Драган Митровић, као и протојереји Миладин Кнежевић, Бранко Вујачић и протођакон Владимир Јарамаз.

Пред Свету Тајну Причешћа присутнима се духовном поуком, најприје по Јеванђељу, а нешто касније у бесједи и везано за сами празник и личност Пресвете Богомајке - обратио протојереј Далибор Милаковић. Отац Далибор је у свом празничном слову указао и упутио на значај и смисао имања дубине молитве, вјере и љубави у нашем животу.

У недјељу 32. седмице по Духовима служена литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења

Tagged:
4:10 минута (736.98 КБ)

У недјељу, 22. јануара, 32. седмице по Духовима, служена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић, уз саслужење протојерејâ : Миладина Кнежевића, Мирчете Шљиванчанина и Бранка Вујачића.

Овога пута је началствујући протојереј Далибор Милаковић своје пастирско слово и своје пастирско обраћање сабраном вјерном народу, посветио управо теми нашег односа према покајању, према сопственом животу и према Богу.

Бесједа оца Далибора Милаковића у Саборном храму у Подгорици на другу Недељу по Духовима

Tagged:
8:49 минута (1.27 МБ)

Бесједа оца Далибора Милаковића у Саборном храму Христовог Васкрсења  у Подгорици , 18. јуна 2017. године, на другу Недељу по Духовима.

 

Бесједа оца Далибора Милаковића на Четврту недјељу по Педесетници у Саборном храму у Подгорици

Tagged:
6:10 минута (1.77 МБ)

Бесједа протојереја Далибора Милаковића на Четврту недјељу по Педесетници, у недјељу 2. јула 2017. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

 

Бесједа оца Далибора Милаковића у Саборном храму у Подгорици, 13. август 2017. г.

Tagged:
3:22 минута (3.86 МБ)

У недјељу, 13. августа (31. јула), на дан када наша Света Црква прославља празник Светога мученика Евдокима и Свете мученице Јулите, у Саборном храму Христовог Васкрсења служена је Света Литургија.

Светом службом Божијом началствовао је протојереј Далибор Милаковић, а саслуживали су му протојереј - ставрофор Драган Митровић, као и протојереји : Миладин Кнежевић и Бранко Вујачић.

Свима сабранима, свом вјерном народу који се стекао у овај Свети храм и торжествено прославио овај недјељни дан - мали Васкрс, обратио се пастирским словом, началствујући протојереј Далибор Милаковић.

На празник Усјековања главе Св. Јована Крститеља у Саборном храму у Подгорици служена је Света Литургија

Tagged:
7:59 минута (1.38 МБ)

У понедјељак, 11. септембра (29. августа), 14. седмице по Духовима, на дан када наша Света Црква прославља празник Усјековања главе Светог Јована Крститеља, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света Литургија.

Светом службом Божијом началствовао је протојереј Далибор Милаковић, уз саслужење протојерејâ : Миладина Кнежевића, Мирчете  Шљиванчанина и Бранка Вујачића, као и протођакона Владимира Јарамаза.

На Светој Литургији пјевали су и одговарали чланови мјешовите пјевнице, као и чланови црквеног хора Саборног храма "Свети Апостол и Јеванђелист Марко" који је под вођством дирингетске палице - мр Људмиле Радовић.

На седамнаесту недјељу по Духовима служена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
9:20 минута (2.67 МБ)

Света Литургија на седамнаесту недјељу по Духовима служена је у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Ријечима литургијске бесједе окупљене вјернике је, на Светом Богослужењу, поздравио свештеник Далибор Милаковић директор Радија Светигора.