Епископ Јоаникије служио Литургију и помен знаменитом јунаку и дробњачком главару Грубану Церовићу

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је са свештенством, у четвртак 11. августа 2016, Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Током богослужења ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије који је казао да је повод за данашње сабрање и свету службу Божју велики и посебан, а то је помен знаменитом јунаку и дробњачком главару Грубану Церовићу, који је иницирала славна породица Церовић из чијег корјена је потекао велики број славних личности српске историје.

По одслуженој Литургији Владика је са свештенством и вјерним народом, а у присуству чланова породице Церовић, одслужио помен и обавио освећење обновљеног надгробног крста, командиру и капетану дробњачком Грубану Церовићу.

На ову знамениту историјску личност, у оквиру пригодног скупа, организованог, потом, у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу, подсјетили су: проф. Саво Марковић, проф. др Михаило Шћепановић, а у име братства Церовић обратио Милорад Церовић.