У трећу недјељу по Духовима у Манастиру Савина је служена je Света Литургија

  • Наслов: Jeromonah Makarije
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2016
  • Величина: 16:00 минута (2.75 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У трећу недјељу по Духовима у Манастиру Савина је служена Света Литургија којом је началствовао намјесник манастира јеромонах Макарије. Ова Света обитељ је данас имала и велики благослов да дио моштију светог Нектарија егинског Чудотворца, које већ више дана бораве у Митрополији, изнесе вјернима на благослов и поклоњење.

Свети Нектарије егински је у православном свијету и читавој васељени познат као онај који помаже у животним невољама и болестима а нарочито болести рака.

У својој литургијској проповиједи јеромонах Макарије је нагласио да су Правда Христова И правда овога свијета потпуно различите.

Свети Нектарије је идући за Правдом Христовом од овога свијета примао само неправду и клевете и то од својих најближих, но њега је Бог прославио одмах по смрти и тако посрамио све његове клеветнике.

Отац Макарије је позвао све вјерне да приђу и поклоне се моштима св Нектарија и да затраже помоћ за своје боли а највише да затраже помоћ да не суде другима и не желе зло своме ближњем јер је клевета рак душе а онда и тела. Мноштво људи са свих крајева свијета који су тога дана посјетили манастир је пришло да се поклони моштима светог Нектарија.