У манастиру Подмаине 27. децембра одржан сабор свештенства Митрополије црногорско-приморске

Светом архијерејском литургијом, коју су служили Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије и Епископ полошко-кумановски господин Јоаким, у манастиру Подмаине код Будве јутрос је почео сабор свештенства Митрополије црногорско-приморске.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Митрополит Амфилохије је тумачио Господње ријечи: Ја сам пут, истина и живот.

Светом Причешћу приступили су многобројни вјерници који се постом и молитвом припремају да дочекају празник Рождества Христовог.

На крају Литургије Митрополит Амфилохије је посебно поздравио Владику полошко-куманoвског Јоакима, казавши да је Православна Aрхиепископија охридска мученичка Црква чији је предстојатељ Архиепископ охридски Јован већ седми пут на правди Бога утамничен у скопском затвору „Идризово".

Владика Амфилохије је рекао да од Архиепископа Јована сви у савременој Православној Цркви можемо да се учимо вјерности Христу Господу и канонском поретку и јединству Цркве Његове.

Он је изразио наду да ће Архиепископ Јован, након недавне посјете Митрополита волоколамског Илариона БЈР Македонији, бити ослобођен тамнице за предстојеће празнике Христовог Рођења.

По завршетку Литургије у манастирском конаку је Владика са свештенством Митрополије одржао састанак на којем је било ријечи о актуелним питањима црквеног живота у Црној Гори и на ширем васељенском плану.