Епископ Јоаникије у Епархији славонској

У оквиру посјете Епархији славонској, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, служио је са Преосвећеним Епископом славонским Г. Јованом (Ћулибрком), на празник Зачећа Свете Ане, у понедјељак 22. децембра 2014. године, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Успења Свете Ане у Доњој Вријесци код Дарувара.

Светој Архијерејској Литуригији у манастиру Успења Свете Ане, у којој је саслуживало свештенство и свештеномонаштво славонске Епархије, присуствовао је вјерни народ овог краја.

Бесједећи на тему прочитаног Јеванђеља владика Јован је подсјетио на ријечи Светог апостола Павла да је оно дијете, које се родило од Агаре, робиње Аврамове, као земаљски Јерусалим који је у ропству, а оно друго дијете, које се Авраму родило од Саре, је као небесни Јерусалим ка коме су све наше очи усмјерене.

Сабраном народу ријечима архипастирске бесједе обратио се и Преосвећени владика Јоаникије који је заблагодарио Преосвећеном владици Јовану на позиву да учествује у овој светој служби и да се заједно помоле Богу, да у заједничким молитвама осјете радост овог дивног празника и славе манастира Свете Ане.