У Никшићу одржано ауторско вече пјесника Невена Милаковића

  • Наслов: Neven Milakovic
  • Албум: Ogledalo
  • Година: 2014
  • Величина: 55:03 минута (9.46 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У суботу 22. новембра 2014. године, у Црквеној гостионици „Пасха" у Никшићу одржано је ауторско вече пјесника Невена Милаковића.

Представљајући Милаковићево стваралаштво, хаџи Радован Радовић је казао да се он од дјетињства, а рођен је у Старој Вароши Погорице, напајао и још се напаја грандиозношћу зидина Немањиног града, саставака ријека, скалина, пећина и мостова.

„Баш ту, гдје је вријеме очито застало, догодило се, а морало се догодити у цркви Светог Ђорђа, манастиру Острогу, Грачаници, или било којој другој светињи, да на њега сиђе благодат разума и вјере и да у оваквом, пролазном свијету рано отпати и одстрада многу своју муку и муку свијета, и сав свој труд и ум, кроз стих усредсреди тражењу путева ка спасењу и вјечном животу", рекао је, између осталог, Радовић, напомињући да је Невен Милаковић аутор више пјесничких књига: „Радост покајања", „Дар Мајке Божје", „Зебња", „Подгорички", „Вијенци", „Последњи плотун".

Никшићкој пубилици Милаковић се представио избором из поменутих збирки поезије, а обраћање је почео стиховима посвећеним свом брату по перу, почившем српском пјеснику Момиру Војводићу.

Вече су употпунили народни гуслари Жељко Бугарин и Миладин Анђелић, глумац Гојко Бурзановић и пјесникиња Милица Бакрач.

У другом дијелу програма своју поезију говорили су и аутори: Благота Копривица, Радојка Петрић Мугоша, Никола Ненезић, Пеђа Мартиновић, Милан Рајовић, као и раније поменути Радован Радовић, Милица Бакрач и Невен Милаковић.