Митрополит Амфилохије и Епископ Андреј на Аранђеловдан служили Литургију у манастиру Ждребаоник

DSC_0153

Архијерејском литургијом, празничном Литијом и благосиљањем славског колача у манасту Ждребаоник код Даниловграда данас је прослављен Аранђеловдан, храмовска слава ове древне светиње.

Началствовао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије, а саслуживали су му Епископ аустријско - швајцарски Господин Андреј са свештенством и свештеномонаштвом Митрополије црногорско - приморске.

Одговарали су ђаци Богословије Светог Петра Цетињског.

У литургијској проповиједи након читања Светог Јеванђеља Владика Андреј је рекао да су хришћани наследници предања које је Бог преко анђела открио Своме народу.

Након причешћа вјерних храм је опходила празнична Литија са читањем Јеванђеља, а онда су благосиљани колачи храма и многобројних свечара којима је Аранђеловдан породична крсна слава.

Митрополит Амфилохије је затим поздравио Владику Андреја, а сестринство манастира Ждребаоник је Владици аустријско - швајцарском поклонило икону Светог Арсенија Сремца у спомен на ову његову посјету манастиру.

Митрополит Амфилохије је одликовао Златним ликом Светог Петра Другог Ловћченског тајновидца супружнике Веселина и Светлану Вукотиће, који су изродили и одгајили девет синова.

Сабор у манастиру Ждребаонику настављен је славском трпезом хришћанске љубави.