Један народ, једна култура, једно срце

У Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу, у четвртак 13. новембра 2014. године, одржан је концерт талентованих музичара из Никшића и студената Колеџа културе из руског града Твера, који су у оквиру пројекта „Руска школа" били гости Црквене општине Никшић.

Заједнички концерт, који је круна пројекта „Руска школа у Никшићу", приредили су црквени хор Преподобне мати Ангелине, талентовани солисти и музичари из Никшића и гости из Русије, тачније професори и студенти Колеџа културе Тверске области.

Бројну публику и учеснике концерта поздравио је књижевник Милутин Мићовић, предсједник Књижевног друштва „Његош", које је, са Црквеном општином Никшић, по други пут домаћин поменутог пројекта.

Радост поводом још једног сусрета са Црном Гором и пријатељима из Никшића изразио је Алексеј Баранов, директор Колеџа културе из Твера.

У програму концерта учествовао је хор Преподобне мати Ангелине којим диригује професор Ана Бојић, солисти Бојана Марковић и Тијана Блечић уз гитарску пратњу Слободана Богдановића, пијанисткиња Сара Стаматовић, вокални солиста Лука Цицмил, иначе предсједник Братства првославне омладине „Светог Василија Острошког" из Никшића, док су гости из Русије извели сплет руских пјесама и игара.

Сви учесници су, на одушевљење бројне публике, заједно отпјевали познате пјесме „Рјабинушка" и „Тамо далеко".

На крају вечери Милутин Мићовић је гостима из Твера уручио пригодне поклоне, захваливши учесницима концерта и онима који су допринијели да се пројекат „Руска школа" и ове године са успјехом реализује у Никшићу.

У томе су, са несебичним трудом и љубављу, учествовали студенти Одсјека за руски језик Филозофског факултета у Никшићу и чланови Братства православне омладине Светог Василија Острошког, такође, из Никшића.