Света Литургија у манастиру Светог апостола и јеванђелисте Луке у Жупи Никшићкој

Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог апостола и јеванђелисте Луке у Жупи Никшићкој, на празник Светог великомученика Артемија, у недјељу 2. новембра 2014.године, служили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Саслуживало је бројно свештенство и свештеномонаштво Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке. Литургијском сабрању присуствовао је у великом броју вјерни народ Жупе Никшићке и Никшића, пријатељи ове древне свете обитељи, са којима и чланице Кола српских сестара из Црне Горе.

Након читања Светог Јеванђеља ријечима архипастирске бесједе сабране је укријепио Преосвећени Епископ Г. Јоаникије.

Током Литургије, обављен је помен за покој душа чланица Кола српских сестара из Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке, а у молитвама пред Господом поменута су и имена њихових добротвора, међу којима Михаила Пупина и Надежде Петровић, који су, као што је познато, помагали рад Кола српских сестара и у Црној Гори.

Након причешћа вјерног народа бесједио је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије.

По одслуженој светој служби Божијој у гостопримници манастира Светог Луке уприличено је пригодно послужење.

Потом је, са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Г. Амфилохија и Владике будимљанско-никшићког Г. Јоаникија,  одржан Сабор Кола српских сестара из градова Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

О раду Савеза Кола српских сестара говорила је госпођа Драгица Спаић, предсједник, а појединачне извјештаје дјелатности Кола српских сестара из скоро свих градова Црне Горе изнијеле су њихове предсједнице.