Упокојио се у Господу архимандрит Сава Студенички

Tagged:

У петак 08. августа 2014. године у Господу се упокојио архимандрит Сава (Милошевић), сабрат манастира Студенице. Опијело покојном о. Сави служио је у суботу 09. августа 2014. године, Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски г. Теодосије, уз саслужење братства манастира Студенице, свештенства, монаштва и вјерног народа епархије жичке.

Поводом упокојења о. Сава телеграм саучешћа братству манастира Студенице упутио је и новоустоличени Владика жички г. Јустин.

Од чувеног духовника архимандрита Саве студеничког опростили су се бројна духовна чада.

У емисији коју смо посветили блаженоупокојеном о. Сави чућете једну од његових бесједа, као и неке поруке његових духовних чада поводом упокојења.

Нашем драгом Оцу Сави Господ да подари оно за чим је чезнуо овде на земљи - нека му подари радост вјечног живота. Благодарни смо Господу што нам га је подарио и послао међу нас,и молимо се да нас он и дочека кад ми,свако у своје време, будемо кренули овим путем на који је Господ данас призвао оца Саву.

Оче Саво, хвала вам за мудрост, топлину, радост и спокој које сте преносили на нас.Савине стазе учиили сте свима приступачнијим. Нека вам је лака земља а Царство Небеско. Амин.