Прослављена је храмовна слава цркве у изградњи на Вучјем долу, 30. јул 2014

На дан када наша Света Црква Православна слави Светог свештеномученика Атиногена, у уторак 29.јула 2014, Светом Литургијом и црквено-народним сабором прослављена је храмовна слава цркве у изградњи на Вучјем долу, која је посвећена овом светитељу, а подиже се у спомен на црногорске и херцеговачке јунаке из славне битке на Вучјем долу.

Свету Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење бројног свештенства и свештеномонаштва Епархија: будимљанско-никшићке, захумско-херцеговачке и приморске и Митрополије црногорско-приморске.

Молитвеном сабрању присуствовао је, ако и претходних година од када се гради спомен-црква на Вучјем долу, велики број вјерног народа из Никшића и сусједних херцеговачких општина.

Сабраном народу надахнутом бесједом обратио се Преосвећени владика Јоаникије, према чијим ријечима Вучедолска битка представља наставак Косовске битке. „Као што је Косовска битка била велика морална побједа тако је бтика на Вучјем долу била славна и велика побједа оружја Црне Горе и Херцеговине, српског оружја", истакао је Владика будимљанско-никшићки.

Током свете службе божје, у којој су вјерници приступили Светом причешћу, освештан је и пререзан славски колач.

Потом је уприличена трпеза љубави. Бесједу је одржао Желидраг Никчевић, а одржан је и пригодан културно-умјетнички програм у којем су учествовали: гуслар Ђорђије Копривица и епски пјесник Божо Ђурановић.