Слава храма Светог великомученика Георгија на Требјеси код Никшића

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у суботу 10.маја 2014.г., на празник Спаљивања моштију Светог Саве на Врачару, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Георгија на Требјеси код Никшића, чиме је овај храм прославио своју храмовну славу.

Саслуживали су свештенослужитељи Епархије будимљанско-никшићке: протојереј Велимир Јововић, надлежни парох, јеромонах Арсеније Самарџић, игуман манастира Косијерево и ђакон др Никола Маројевић, уз молитвено учешће вјерног народа.

Њима се ријечима архипастирске бесједе обратио Преосвећени Епископ Јоаникије, говорећи о светим мученицима Божјим који су били испуњени свим врлинама, а највећа од свих врлина је љубав Божја која подразумјева спремност на жртву. Такав је био Свети Георгије побједоносац у чији дан помена наша света Црква молитвено спомиње Спаливање моштију Светог Саве  првог Архиепископа српског.

Храмовна слава цркве  Светог Георгија на Требјеси, коју су обновили потомци старих Требјешана, прослављена је благосилањем и резањем славског колача. Вјерни народ, са братске трпезе љубави, поздравили су свештеник Велимир Јововић и  Милош Требјешанин у име домаћина потомака старих Требјешана.Уприличена је промоција књиге "Требјешани" професора Никола Вујачића на којој су говорили др Жарко Лековић, историчар и аутор.