Литија и Сабор православних хорова Боке

  • Наслов: Zeljko Komnenovic
  • Албум: Najavljujemo
  • Година: 2014
  • Величина: 4:27 минута (784.89 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Духовни сабор „У свјетлости Христовог васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“ посвећен спаљивању моштију Светог Саве на Врачару и обретењу моштију Превлачких мученика одржаће се у суботу 10.маја. Четрнаесто по реду духовно сабрање православних Бокеља биће обиљежено светом архијерејском литургијом на Михољској Превлаци која почиње у 9 часова. Служиће митрополит црногорско приморски Амфилохије са бококоторским свештенством. Мошти Превлачких мученика биће превезене бродом до градске плаже испред ресторана „Прова“ гдје ће их у 18 часова дочекати вјерни народ. Након литије улицама града вечерње богослужење биће приређено у храму Светог Саве.

Домаћин овогодишњег Сабора православних хорова Боке који ће се одржати у великој сали Центра за културу са почетком у 20 часова биће хор Светог Евстатија Превлачког из Будве.

Сабор ће окупити православне црквене хорове из свих Херцег Новог, Котора, Будве и Тивта који ће се представити духовним и свјетовним репертоаром, а учествоваће и етно група „Ћилибар". На Сабору ће говорити Жељко Комненовић, предсједник Управног одбора Матице Боке,  а скуп ће благословити митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Сабор организују Митрополија црногорско-приморска, Српска православна црквена општина тиватска, Братство православне омладине Црне Горе и манастир Светог Архангела Михаила - Михољска Превлака.