Сахрањени земни остаци архимандрита Григорија

У петак 06. децембра 2013. године, на празник Светих Амфилохија Иконијског, Светог Григорија и Светог Александра Невског, служена је заупокојена литургија, а у наставку опијело и сахрана, новопрестављеног слуге Божијег високопреподобног архимандрита Григорија Траиловића, игумана манастира Светог николаја Мирликијског Доњи Брчели у Црмници.

Литругијским сабрањем началствовао је о. Павле Радусиновић, сабрат манастира Острог, а саслуживали су му бројни свештеници и свештеномонаси Митрополије Црногорско-приморске и епархије Будимљанско-никшићке. Чином свештеничког опијела началствовао је архимандрит Павле Калањ, игуман манастира Градиште, који се у име свештенства и свештеномнонаштва, и вјерног народа, бираним ријечима опростио од упокојеног о. Григорија, подсјетивши све присутне о врлинама овог старца, који је више деценија био игуман ове обитељи, а прије тога сабрат неколико манастира у Митрополији црногорско-приморској.

Након бесједе, земни остаци архимандрита Григорија сахрањени су јужно поред манастирске цркве, гдје ће чекати небеске трубе другог доласка Господњег. После сахране братство манастира на челу са о. Никоном Кокотовићем угостило је све присутне у оближњој сеоској школи.