Audio by title svetosavska_akademija_u_h_novom

У препуној херцегновској дворани "Парк" одржана је свечана академија посвећена Светом Сави

11:26 минута (1.96 МБ)

У препуној херцегновској дворани "Парк" на Савиндан, у недјељу 27. јануара одржана је свечана академија посвећена Светом Сави, првом српском Архиепископу и просветитељу.

У поздравном слову на академији Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије подсјетио је на Доментијанове ријечи из "Житија Светог Саве" да су Свети Симеон и Свети Сава били рањени Христовом љубављу.

"Ништа љепше за њих двојицу није речено у једној реченици. Симеон, односно Стефан Немања, отац који је родио сина тјелесно, син Растко, односно Свети Сава који је духобвно родио оца. И један и други су постали стожер народа српскога, државе српске и хришћанске душе овога народа", рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Светосавска академија у Херцег Новом

72:26 минута (12.44 МБ)

Сала дворане „Парк" у Херцег Новом синоћ, 27. јануара, била је претијесна за све оне који су жељели да чују благу ријеч на Светосавској академији која је ове године носила назив „ Весели се праху Немањића".

Част да бесједом отвори академију имала је прим. др Милена Пророчић, која је говорила о мјесту породице, жене и дјетета у савременом друштву. Она је нагласила да родитељи требају научити дјецу правима и обавезама, а посебно томе да је све у животу праштање, покајање и молитва.