Audio by title jerej_goran_kovacevic

Бесједа јереја Горана Ковачевића у Ротердаму, 14. април 2013

Tagged:
31:00 минута (5.33 МБ)

У Ротердаму је прошле недеље одржан светски познат маратон, на којем је овај пут учествовала и једна Српкиња. Милица фан Нухтерен је својим учешћем сакупила део новца за поправак крова цркве Свете Тројице СПЦ у овом граду. У својој парохији позната као ведро лице које не изостаје ни са једног сабрања, овај пут је направила изузетак. Због обустављеног саобраћаја у граду, у храму се 14. априла нашло осетно мање људи него иначе. Тако на жалост многи нису између осталог чули и једну од најупечатљивијих беседа овде године. Њоме се по читању светог јеванђеља сабранима обратио литургијом началствујушчи, јереј Горан Ковачевић.

Бесједе јереја Горана Ковачевића у Ротердаму

Tagged:
30:00 минута (5.15 МБ)

Бесједе јереја Горана Ковачевића у Ротердамској парохији Свете Тројице СПЦ, произнете 2. и 3. јуна 2013. године.

 

Бесједа оца Горана Ковачевића са богослужења у Утрехту, 10. мај 2014

11:07 минута (1.91 МБ)

У суботу, 10. маја 2014. године, „мало стадо" Господње, парохијани Светог Симеона Мироточивог сабраше се на свом богослужбеном мјесту у Утрехту на божанственој литургији. Служио је јереј Горан Ковачевић. Већ више година за ту сврху уступљен је део олтара импозантне катедрале светог Јосифа, неоготике с почетка прошлог вијека.

У Ротердаму служен молебан за престанак природних непогода у Србији и Босни

2:35 минута (459.02 КБ)

Ротердамска парохија је у петак 16. маја за само два сата успjела да сазове тридесетак парохијана који су дошли на молебан престанку природних непогода у Србији и Босни. Овој молитви, која је одржана у наставку вечерње, началствовао је јереј Горан Ковачевић, чију кратку беседу након молебана доносимо.

У Утрехту служена Света литургија на Недјељу Слијепога

15:13 минута (2.62 МБ)

У недјељу 25. маја 2014. на Недјељу Слијепога у утрехтској Парохији Светог Симеона Мироточивог служена је света литургија. Као и обично, у десној апсиди нео-готске катедрале Светог Јосифа подиже се преносиви иконостас, освећује молитвени простор и почиње с проскомидијом. Ово је једна од у просјеку двије литургије које се мјесечно у Парохији служе. Јереју Горану Ковачевићу саслуживао је ђакон Игор Челан. Након читања светог јеванђеља отац Горан је бесједио о чулном и духовном слепилу у контексту јеванђељског догађаја али и наших живота.

На овом извјештају редакција Радио "Светигоре" благодари брату Михаилу Хаџи-Ценићу.

Литургијска бесједа јереја Горана Ковачевића на Недјељу слијепог у цркви Свете Тројице у Ротердаму

Tagged:
14:50 минута (2.55 МБ)

Литургијска проповијед јереја Горана Ковачевића са Свете Литургије коју је на Недјељу слијепог служио у цркви Свете Тројице у Ротердаму уз саслужење ђакони Дејан Радошевић, Данило Подкрајац и Игор Челан.

На Литургији је одговарао камерни хор предвођеним Јеленом Меркс.

Отац Горан је у бесједи одговорио на питање, укратко сажето, шта то у ствари Исус Христос син Божји жели од нас, његових ученика?