Ученици трећег разреда Богословије Св. Петра Цетињског посјетили су новообновљену Богословију Св. Кирила и Методија у Призрену

Ученици трећег разреда Богословије Светог Петра Цетињског предвођени својим разредним старјешином Професором Аполоном Мишченком и професорима о.Кирилом Бојовићем и Благојем Рајковићем посјетили су новообновљену Богословију Светих Кирила и Методија у Призрену и поклонили се косметским Светињама: Пећкој Патријаршији, Високим Дечанима и манастиру Светих Архангела код Призрена.

У емисији коју је припремио уредник нашег катихетског програма теолог Александар Вујовић, између осталог ћете чути и његов разговор са Преосвећеним Владиком Рашко - призренским Теодосијем, бесједу Преосвећеног Владике Липљанског Јована (Ћулибрка) на Светој Литургији 11. октобра у Пећкој Патријаршији као и поуке и сјећања на почетке свог монашког живота мати Февроније Игуманије Пећке Патријаршије.

Поред ових разговора чућете и ученике првог разреда Призренске Богословије Николу Ракићевића из Косовске Митровице, Страхињу Шобића из Приштине и Вуксана Костића из Новог Брда код Гњилана, као и њиховог професора оца Силуана. Своје утиске са Косова и Метохије говоре г. Илија Мрђа из Руме и Драган Вукчевић из Подгорице, а чућемо и како су се са светињама сусрели и ученици трећег разреда Цетињске Богословије Ранко Радовић из Београда, Лазар Илић из Обудовца и Ненад Трипуновић из Двора код Бијељине.

Нека овај тонски запис буде један наш мали прилог обнови Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену за даљи напредак и успјех у раду свих њених професора и ученика, а на добробит цјелокупне српске Цркве светосавске.