Чудотворна икона Богородице Портартурске на поклоњењу у манастиру Подмаине

Чудотворна икона Богородице Портартурске на поклоњењу у манастиру Подмаине

ЦЕТИЊЕ, 22. септембра (Светигора прес) –Руска Чудотворна икона Торжества Пресвете Богородице Портартурске јуче је из Цетињског манастира отпутовала у манастир Подмаине код Будве.

Како је Радио-Светигори казао чувар и пратиоц иконе, Деспот Војислав, икона Богородице Портартурске јуче око три сата напустила је Цетињски манастир, и кренула на поклоњење у манастир Подмаине у Будви.

„Драго ми је што велики се велики број вјерника, од којих велики број Руса, поклања икони торжества Мајке Божије. Циљ вјерних и треба да буде, да се у што већем броју поклони овој икони, како би нам свима њен благослов олакшао тешка времена у којима се налазимо“, каже Деспот Војислав.

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско-приморског Г. Амфилохија икона Торжества Богородице Портартурске остаће у Подмаинама до уторка или сриједе, када ће отићи у манастир Савину код Херцег Новог. Након Савине икона путује у Котор, затим Бар, да би кроз неких петнаестак дана стигла у Подгорицу.

„Наша жеља је да се икона у литији пронесе од једне Светиње до друге. У томе ће се, надам се и успјети уз Божји благослов“, каже Деспот.

Икона је донешена у Србију прије два и по мјесеца. Поклоњена је српском народу да би се у овим тешким временима избавио милошћу Божијом.

С.К.