"Косово је Србија – никада нећемо одустати"

  • Наслов: Aktivni centar
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2009
  • Величина: 21:06 минута (3.63 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

На старом савском трамвајском мосту, који повезује стари и Нови Београд, на годишњицу проглашења фантомске државе Косово, док је свуда около вејао снијег, водио се прави мали рат око једног великог транспарента дугог 40 метара. На транспаренту пише "Косово је Србија – никада нећемо одустати". Пола сата пошто је транспарент постављен на мосту, неко га је бацио у Саву. Убрзо је извађен из воде и постављен на старо мјесто. У ноћи између 17. и 18. фебруара транспарент је поново уклоњен, па је враћен на мост.

Транспарент са натписом "Косово је Србија – никада нећемо одустати" поставило је Удружење грађана "Активни центар које се већ трећу годину на врло занимљив и успјешан начин бори за српско Косово. Бори се добро осмишљеним маркетиншким акцијама. Запамћени су по акцијама изведеним претпрошле и прошле године "Да ли нам је заиста свеједно", "Сви заједно, Косово је Србија", "На сваки прозор застава". Прошле године послије проглашења нелегалне државе Косово, заједно са Студентским парламентом, организовали су велике демонстрације у Београду на којима су углавном учествовали млади.

О садашњим и предстојећим акцијама "Активног центра", на конференцији за новинаре одржаној у сриједу, 18. фебруара у Међународном Танјуговом Прес центру у Београду, говорили су Слободан Јанковић, Марко Ђурић и Стефан Петровић.