У сусрет 18. дјечијем сабору – у Подгорици одржана сједница Катихетског одбора

18.јула 2017.године, на празник Светог Атанасија Атонског и Светог Сергија Радоњешког у просторијама Саборног храма Васкрсења у Подгорици одржана је четврта сједница Катихетског одбора за 2017.годину
Тема и повод одржавања сједнице јесте организација 18. Дјечијег сабора, који се сваке године традиционално одржава на Цетињу пред почетак нове школске године.
У сусрет овогодишњем Дјечијем сабору Катихетски одбор је предложио и представио новије облике самог програма и тока Дјечијег сабора који би по својој структури требао изазвати још веће интересовање и себе учинити још занимљивијим и садржајнијим.
Све предлоге је благословио Његово Високопреосвештенство Митрополит Амфилохије, а Катихетски одбор започео примјену истих, од којих ћемо неке и навести.
Сабор ће се одржати у суботу 02.септембра 2017.године, и биће посвећен Светородним владарским лозама нашег народа, будући да ове године славимо више јубилеја везаних за наше владарске лозе. Слоган Сабора је „Свети владари вјере чувари“. Од ове године први дио програма организују ученици једног града-протопрезвитеријата, са гостима и ученицима вјеронауке са Цетиња. Поред ревијалног дијела биће израђено пет пунктова – дворова посвећених владарским лозама у којима ће одређене школе вјеронаке припремити све историјске и илустроване садржаје о њима, за учење кроз обилазак и игру, затим други садржаји цјелодневног дружења и активности.
Планирано је организовање посебног цјелодневног Сабора средњошколске и студентске омладине која похађа вјеронауку због другачијих едукативних садржаја и облика дружења који су за тај узраст адекватни.

Секретар Катихетског одбора
протојереј Драгослав Ракић