Епископ Јоаникије служио Литургију на Вучјем долу

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Преподобног Данила Столпника, у суботу 24. децембра 2016, Свету Архијерејску заупокојену Литургију, у храму Светог свештеномученика Атиногена на Вучјем долу.

Преосвећеном Епископу у Светој Литургији, коју је служио поводом двогодишњице упокојења Горана Табаковића, ктитора храма на Вучјем долу, саслуживало је свештенство и монаштво наше Епархије.

Литургијском сабрању, у недавно освештаној светињи, на крвавом и славном Вучјем долу, присуствовао је вјерни народ оближњих мјеста Црне Горе и Херцеговине, којима се ријечима архипастирске бесједе обратио Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Владика је казао да се на овај свети дан молитвено сјећамо Светог свештеномученика Атиногена, коме је овај свети храм посвећен, као и оних који су пострадали за Крст часни и слободу златну на Вучјем долу, опјеваном и прослављеном, а са истим дивним споменом сјећамо се и оних који су се уградили у ову светињу а, већ, су отишли пред лице Божје.