Конференцијa за новинаре Књижевног друштва Његош

Поводом трећег дијела програма манифестације „Дани Његошеви", који ће се одржати, у сриједу 23. новембра 2016, у књижари Матице српске у Подгорици, конференцију за новинаре дан раније (у уторак 22. новембра) у Никшићу организовало је Књижевно друштво Његош.

Са програмом манифестације „Дани Његошеви" у Подгорици представнике медија упознала је Милица Бакрач, најављујући да ће, том приликом, поздравну ријеч одржати Милутин Мићовић, предсједник Књижевног друштва „Његош", а свечану бесједу на тему "Његош - српски архетип" казаће Будимир Дубак.

У славу Његошевог лика и дјела поезију ће говорити ствараоци: Коста Радовић, Ранко Јововић, Илија Лакушић, Новица Ђурић, Вишња Косовић, Милица Краљ, Рајко Петров Ного, Гојко Ђого, Тодор Живаљевић Велички, Веселин Ракчевић, Перивоје Поповић, Трипко Драганић, Игор Ремс, Ђорђе Брујић, Андрија Радуловић и Миљан Николић.

О манифестацији „Дани Његошеви" на конференцији за новинаре, одржаној у Никшићу, говорио је књижевник Милутин Мићовић, наводећи да су активности Књижевног друштва „Његош" интензивиране последњих година, паралелно са дубоко произведеном идентитеском кризом у Црној Гори.

Улога нашег Књижевног друштва је у томе да очува истински лик Његошевог дјела и истинско присуство Његоша, који се духом борио за очување нашег памћења, за очување лика српског народа и лика Црне Горе, рекао је, између осталог, Мићовић.