Епископ Јоаникије на Аранђеловдан служио у манастиру Ђурђеви Ступови

Tagged:

Сабор Светог Архангела Михаила и осталих бестјелесних сила, прослављен је, свечано и молитвено, у понедјељак 21. новембра 2016, у Катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке, Ђурђевим Ступовима.

Свету Архијерејску Литургију, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије, служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Празничном богослужењу присуствовао је, у великом броју, вјерни народ беранског краја, којима је дивни празник Сабор Светих архистратига Божјих Михаила, Гаврила и осталих сила бестјелесних, честитао Преосвећени Епископ Јоаникије.

Како је Аранђеловдан крсна слава Његовог Преосвештенства Епископа Јоаникија и бројних свечара беранског краја освештани су и преломљени славски колачи. Благосиљајући вјерни народ Преосвећени Епископ је узнио молитву да овај свијетли празник свима буде на радост, на здравље, а онима који славе да буде срећна и благословена слава.

Заједничарење у славу Светог Архангела Михаила настављено је за трпезом љубави уз коју су бројни гости и вјерни народ честитали славу Епископу Преосвећеном Јоаникију, пожеливши да га благодатно заступништво Светог Архистратига Михаила прати на многаја и благаја љета.