Вјерници из Митрополије посјетили Вићенцу, манастире Крку, Крупу и Мостар

  • Наслов: izvjestaj
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2016
  • Величина: 62:49 минута (10.79 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Са благословом Митрополита Амфилохија група вјерника из Митрополије црногорско-приморске предвођени протојерејем-ставрофором Гојком Перовићем посјетили су црквену општини Св. Ап. Луке у Вићенци, манастир Крку, Богословију Света три јерарха, манастир Крупу и сједиште епархије захумско-херцеговачке у Мостару.

У недељу 22.октобра 2016.године у цркви Св. Ап. Луке у Вићенци свету литургију слижили су надлежни парох свештеник Далибор Ђукић и свештеник Гојко Перовић.

После причешћа ријечима добродошлице вјерницима из митрополије топлим ријечима обратио се о. Далибор Ђукић, док се о. Гојко Перовић захвалио свима који су љубазно дочекали госте из Црне Горе.

У наставку сабрања ректор цетињске богословије и парох цетињски свим сабраним одржао је предавање о Светом апостолу Луки и Светом Петру Цетињском.

После предавања уприличена је трпеза љубави коју су припремили парохијани из Вићенце са својим свештеником о. Далибором Ђукићем.

У повратку за Црну Гору поклоници су подсјетили манастир Крку и богословију Света три јерарха гдје су их дочекали владика далматински и ректор крчкр богословије г. Фотије са професорима и ученицима, игуман манастира Крке о. Никодим са братством. Овом приликом обишли су манастир и богословију.

У манастиру Крупи дочекао их је о. Гаврило игуман ове обитељи а у Мостару гдје су обишли сједиште епархије захумско-херцеговачке о. Радивоје Круљ.

Благодарећи свим домаћинима у Вићенци, манастиру Крки и Мостару молимо се Светом апостолу Луки и Светом Петру Цетињском чије се мошти налазе у Црној Гори да све наше добре домаћине свеблаги Господ награди својим благословима.