Владика Кирило на празник Светог деспота Стефана Штиљановића служио Литургију у Бечићима

Tagged:

img_20161017_090838Светом архијерејском литургијом, благосиљањем славског колача и трпезом хришћанске љубави данас је у храму Светог апостола Томе у Бечићима прослављен празник Светог деспота Стефана Штиљановића Паштровића.

Светом службом началствовао је Епископ диоклијски господин Кирило, уз саслужење свештенства и молитвено учешће вјерног народа.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је, преносећи вјернима поздраве и благослов Митрополита Амфилохија, подсјетио на најважније детаље из житија Светог Стефана Штиљановића.

Он је казао како му се чини да Свети деспот Стефан с посебном радошћу грли и прима све оне који долазе из његових крајева да му се поклоне.

Након причешћа вјерних, благосиљан је славски колач, а по завршетку Литургије монах др Павле (Кондић), сабрат манастира Стањевићи, вјернима је одржао предавање о Светом деспоту Стефану Штиљановићу у којем је указао на историјски континуитет страдања светитељевих моштију, али и његовог народа, од светитељевих времена до наших дана.