Патријарх јерусалимски Теофило III поклонио се моштима Светог Василија Острошког

Његово Блаженство Патријарх Јерусалима и све Палестине Г. Теофило III поклонио се рано јутрос и цјеливао мошти Светог Василија Острошког Чудотворца.

Он је са Његовим Високопреосвештенством Архиепископом цетињским Митрополитом црногорско-приморским и игуманом острошким Г. Амфилохијем раније јутрос молитвено присуствовао Литургији у цркви Свете Тројице у Доњем острошком манастиру.

Звона са Горњег острошког манастира, бројно свештенство монаштво и вјерни народ дочекали су Патријарха Теофила који је први пут у Црној Гори и иначе први пут један Патријарх Светог града Јерусалима долаѕи на наше просторе. Митрополит Амфилохије је у цркви Ваведења Пресвете Богородице упознао је Патријарха Теофила са настанком цркве и манастира, те да Светом Василију из године у годину хитају милиони људи из разних крајева свијета.

Патријарх је обишао и параклис Светог Исаије Острошког, као и цркву Часног Крста гдје је цјеливао мошти Ђакона Светог Василија.

Патријарх Теофило цјеливао је и мошти Светог Мученика Станка у малој цркви Њему посвећеној гдје је одржао пригодну бесједу.