Литургија у храму Светог архиђакона Стефана у Крњој Јели

Tagged:

Преосвећеном Епископу је саслуживало свештенство и свештеномонаштво Епархије: архимандрит Исаија Крговић, игуман манастира Бијела, јеромонах Евстатије Драгојевић, сабрат манастира Ђурђеви Ступови, јереј Драженко Ристић, парох шавнички и јерођакон Сава Вукајловић, сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

Молитвеном сабрању у храму Светог архиђакона Стефана, који је освештан 2014. године када је и установљено да се у прву недјељу по празнику Успенија Пресвете Богородице на овом мјесту одржава црквено-народни сабор, присуствовали су бројни вјерници.

Ријечима архипастирске бесједе обратио се Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије. Он је казао да је ово живописно и Богом благословено мјесто подобно Светој Гори Синају, јер је освештано у давна времена о чему свеједоче темељи древне светиње која је касније била порушена, али није изгубила ништа од своје светости.

По одслуженој Литургији обављена је литија око цркве и освештан славски колач. Домаћин овогодишње славе био је Миливоје Пековић заједно са братством Пековић, којима је на припремљеној братској трпези и љубави заблагодарио Владика Јоаникије.