На Цетињу завршен XVII православни дјечји сабор

На Цетињу је 3. септембра послије подне завршен овогодишњи Православни дјечји сабор Црне Горе.

У послијеподневном дијелу манифестације Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије одликовао је Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца Радмилу Мишев, уредника дјечјег програма у Радију „Светигора" и уредника „Светосавског звонцета".

Госпођа Мишев је признање добила за „материнско срце испуњено Христовом љубављу за сву светосавску дјецу и сву Божју дјецу свијета".

Звање учитеља године добила је протиница Јелена Петровић, вјероучитељица из Тивта.

Професор Цетињске Богословије Драган Радоман одржао је предавање о Светом Јовану  Владимиру.

Подијељене су и награде за учешће у ликовној радионици којом је руководила игуманија манастира Дуљево монахиња Ангелина.

У категорији до шест година у најужем избору су били Аника Милошевић, Стефан Фуштић и Никола Прелевић, коме је припала прва награда.

У категорији од шест до десет година у најужем избору су били Павле Капичић, Теодора Јовановић и Павла Петровић, која је освојила прву награду.

У категорији од једанаест до петнаест година у најужем избору су били Божидар Вујачић, Ања Боричић и побједница Милена Пековић.

У квизу знања ове године прво мјесто је припало екипи са вјеронауке из Тивта, друго је припало Цетињанима, а треће екипи из Зете.

Овогодишњи сабор окупио је преко 1500 малишана из свих крајева Црне Горе.