Прослављена Слава Херцег Новог

У манастиру Савини Епископ диоклијски Г. Кирило, са херцегновским свештенством, 15. августа одслужио је Литургију поводом Славе града Херцег Новог Преноса моштију светог архиђакона Стефана

Свечано је јуче било у Херцег Новом гдје је прослављена крсна слава, заштитник града -Пренос моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана. Као и сваке године, свечаност је одржана код манастира Савина. Организатори свечаности су били Црквена општина и братство манастира Савина. Свечаности су присуствовале бројне званице -предсједница општине Херцег Нови Наташа Аћимовић, генерални конзули Републике Србије у Херцег Новом Слободан Бајић и Зоран Дојчиновић, посланици и опозициони одборници, књижевник Будимир Дубак и бројне друге личности из културног и јавног живота.

Свету архијерејску службу у манастиру Савина је служио епископ диоклијски Кирило Бојовић са херцегновским свештенством. Он је у бесједи нагласио да Херцег Нови до данашњих дана чува вјеру истиниту и да Новљани прослављају свог покровитеља Светог Стефана, јер управо он је један од оних светитеља који је пострадао и отишао у смрт због прослављања истинитог Бога.

По завршетку свете литургије, обављено је резање славског колача и уприличена трпеза љубави.

Здравко Шакотић

Извор: Дан

Видео: Нови ТВ