Епископ Јоаникије на Петровдан служио Литургију у Сјеници

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор Епархије милешевски Г. Јоаникије служио је, на празник Светих апостола Петра и Павла - Петровдан, у уторак 12. јула 2016, Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном овим Светим првоврховним апостолима у Сјеници, у Епархији милешевској.

Преосвећеном Епископу је саслуживало више свештеника Епархија будимљанско-никшићке и милешевске.

Молитвеном сабрању, поводом празника Петровдана, храмовне славе сјеничке светиње, присуствовао је вјерни народ овог краја. Након Петровског поста, један број њих приступио је Светом причешћу.

Ријечима празничне бесједе о Светим првоврховним апостолима Петру и Павлу, обратио се Владика Јоаникије. Он је казао да су Свети Петар и Павле, иако обични људи од крви и меса, били сасуди Духа Светог, па им је Господ због њихових врлина, велике љубави и вјере дао пуноћу светости.

Владика је са свештенослужитељима благословио и преломио славски колач у част Светих апостола Петра и Павла, храмовне славе цркве у Сјеници.

Молитвеном сабрању присуствовао је надбискуп београдски монсињор Станислав Хочевар.

Домаћин славе, у име Црквене општине и вјерујућег народа, био је Јово Лојаница, а дио славског колача од њега је преузео Милинко Павловић.