Четрдесетодневни помен Влајку Ћулафићу

Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, служио је са свештенством и свештеномонаштвом Епархије, на дан када наша Света Српска православна црква празнује Светог апостола Јерму и Светог мученика Ермија, 13. јуна 2016, Свету заупокојену литургију и четрдесетодневни помен уснулом слуги Божјем Влајку Ћулафићу, у манастиру Ђурђеви Ступови.

Влајко Ћулафић је био дугогодишњи главни уредник епархијског часописа "Свевиђе", предсједник Црквене општине Беране и предсједник Одбора за изградњу храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама.

Члановима породице Ћулафић, родбини, пријатељима и поштоваоцима, сабраним у четрдесетодневном помен на гробу Влајка Ћулафића, ријечима бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије. Он је казао да је овај честити, врли човјек  и заслужни хришћанин починак и мир нашао у сјени Ђурђевих Ступова, светиње којој је служио, у крилу своје свете Мајке Цркве, у Царству вјечном и непролазном.

Окупљенима у молитвеном сабрању обратио се потом Вучић Поповић, који је подсјетио да је Влајко Видов Ћулафић, иначе, дипломирани професор књижевности, новинар, књижевник, предсједник Црквене општине Беране и свестрани интелектуалац, био једно од најистакнутијих имена са подручја Берана, Андријевице и Васојевића.

Вјечнаја памјат драгом Влајку Ћулафићу.