Матурирали ученици XX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (2011-2016)

У понедељак 6. јуна 2016. године ученици XX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског завршили су матуру и богословски испит зрелости.

Последњег дана матурског испита полагали су испите из Литургије и Црквеног права. После испита изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне цркве Његово Преосвештенство епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије началствовао је молебаном у Цетињском манастиру.

Саслуживали су му: ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, секретар Митрополије протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, професор богословије протојереј Немања Кривокапић, јеромонах Георгије Хујбер и ђакон Душан Биговић.

За пјевницом су пјевали богослови предвођени професором црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем.

На крају молебана Владика Атанасије је честитао свршеним богословцима завршетак школовања на Цетињу поздравивши и Митрополита Амфилохија који је такође поздравио ученике.

У згради богословије потом су Владика Атанасије и Митрополит Амфилохије додијелили дипломе и свједочанства и поклоне ученицима.

На свечаном ручку све присутне поздравио је ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић. Овом приликом обратио се и разредни старешина ове генерације проф. др Будимир Алексића у име својих другова из генерације Никола Рашковић. Српски народни гуслар Рајо Војиновић поздравио је ученике пјесмом уз струне гусала. На крају ручка обратили су се и Владика Атанасије и Митрополит Амфилохије.

Господа свршени богослови ученици XX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског су: Ђорђе Аврамовић, Велибор Крајишник, Драган Мандић, Стефан Радаковић, Никола Рашковић, Никола Филиповић и јеромонах Георгије Хујбер.

Честитамо им на завршеном школовању у Цетињској богословији да их благослов Светог Петра Цетињског прати у све дане њиховог живота и на свим послушањима која им буде повјерила света црква.

А.В.