У суботу 21. маја одржан сабор племена Братоножићи на Пелевом Бријегу

Tagged:
  • Наслов: Sabor Bratonozica
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 13:13 минута (2.27 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Поводом празника Пренос моштију Светог Николе и славе Манастира, као и дужи низ година, и ове године, у суботу 21. маја одржан је сабор племена Братоножићи на Пелевом Бријегу. Тим поводом уприличена је свечаност која је била богатог садржаја, а отпочела је Светом Литургијом коју су служили Протојереј ставрофор Велибор Џомић, Протојереј Ставрофор Момчило Раичевић, Протојереј ставрофор Бранко Тапушковић, Протојереј Велимир Јововић и надлежни парох Јереј Драгослав Ракић. Литургију је пјевао Дјечији хор Златица те монахиње из Манастира Дуга и Дуљево.

У току Свете Литургије Светом Тајном Крштења Цркви Христовој прибројан је Драган Станишић.

Поводом храмовске славе обављен је трократни опход око цркве, а потом је испред цркве благосиљан и преломљен славски колач са Дејаном Станишићем испред братства Станишићи који су били домаћини овогодишње славе.

Потом се сабраном народу Отац Велибор обратио пригодном бесједом у којој је пренио благослове и поздраве Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија који са редовног Архијерејског сабора шаље своје архипастирске благослове овој Светој обитељи, племену Братоножићи, домаћину и свима онима који су се данас окупили овдjе.

Домаћин Дејан Станишић се такође обратио са ријечима добродошлице и дио славског колача предао братству Тошковића који су се јавили као домаћини за наредну годину.