Конференција за новинаре поводом предстојеће културне манифестације „Дани словенске писмености и културе"

  • Наслов: Press u Niksicu
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2016
  • Величина: 9:11 минута (1.58 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије" из Никшића, у четвртак 19. маја 2016, одржана је конференција за новинаре на којој је било ријечи о програму предстојеће културне манифестације „Дани словенске писмености и културе", која ће се, у организацији поменутог Друштва, одржати од 23. до 29. маја у Никшићу.

Са програмом манифестације „Дани словенске писмености и културе" представнике медија упознала је мр Гордана Крцуновић, напомињући да Друштво црногорско-руског пријатељства, чији је она предсједник, најављену манифестацију посвећује Светој солунској браћи Кирилу и Методију, учитељима и просветитељима, гласовитим „словенским апостолима".

Седмодневну манифестацију, у понедјељак 23. маја, отвара књижевна трибина Удружења књижевника Црне Горе „Свободијада", а за наредне дане најављена су, између осталог, предавања: протојереја-ставрофора Гојка Перовића, ректора Цетињске богословије, проф. др Јелице Стојановић, проф. др Радмила Маројевића и мр Васиља Јововића са Филозофског факултета из Никшића.

О раду Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије", у којем је дјелује више разноврсних секција, овом приликом је говорио Миодраг Перовић, један од оснивача.