Ученици XX генерације обновљене Цетињске богословије завршили наставу

Матуранти БогословијеСветог Петра Цетињског који су XX генерације обновљене богословије (2011-2016), завршили су редовну наставу у сриједу 11. маја 2016. године.

Последњи час матуранти су имали код главногваспитача протојереја мр Арсенија Радовића, који је благословио ученике упутивши им ријеч поуке.

Након наставе услиједила је прозивка матуранатакоји су излазили из школе заједно са својим разредним старешином проф. др Будимиром Алексићем.

Програму који је прирећен у част завршетканаставе матураната, присуствовали су господа професори и остали ученици, док је програм водио ученик четвртог разреда г. Недељко Томић.

Потом су матуранти са својим разредним старешином проф. др Будимиром Алексићем отишли у Цетињски манастир и поклонили се моштимаСветог Јована Крститеља, Светог Петра Цетињског и Часном Крсту. У манастиру су их уз пратњу црквених звона дочекали јерођакон Јустин Мреновић и монах Петар Ракочевић.

Вративши се испред школе ученици су поздрављени од млађих ученика са пјесмом и понеком сузом због растанка.    Матурант г. Никола Рашковић је поздравио све професоре и ученике, захваливши им се на лијепом растанку који им је приређен.

Богословски испит зрелости и матура за ученике XX генерације обновљене богословије (2011-2016), почеће 1. јуна 2016. године а, изасланик САСинода СПЦ биће Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије.