У Васкршњи уторак у Саборном храму у Подгорици одслужена Литургија

Tagged:
  • Наслов: Otac Dalibor Milakovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 1:46 минута (313.92 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

IMG_4936На Васкршњи уторак и на празник Светог Николаја Жичког и Охридског, 03. 05. 2016. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одслужена је Света Литургија.Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић а саслуживали су му : протојереј - ставрофор Драган Митровић, протојереји : Предраг Шћепановић и Бранко Вујачић као и протођакон Владимир Јарамаз.

Како је већ претходно и најављено, школа православне вјеронауке Саборног храма Христовог Васкрсења, коју води вјероучитељ Павле Божовић, прославила је данас торжествено и саборно своју славу - Светог Николаја српског, дијелећи са свима присутнима радост Васкрсења Христовог.Такође, учешће у овој прослави су узели и чланови дјечијих хорова при Саборном храму : „Свети Козма Етолски" и „Светосавник" које већ годинама успјешно води дирингетица и вјероучитељица Ана Ненадић.

Чланови поменутих дјечијих хорова су овом приликом пјевали и одговарали на Светој Литургији.Сходно празнику и слави коју су дјеца - полазници вјеронауке прослављали, свештенство Саборног храма је пререзало и освештало славски колач и славско кољиво у току Свете Литургије, које су чланови школе православне вјеронауке принијели у славу и част њиховог небеског покровитеља и заштитника.

Борис Мусић