Епископ Јоаникије на Лазареву суботу одслужио Литургију у Страшевини код Никшића

На Лазареву суботу, 23 априла 2016, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је са свештенством и монаштвом Свету Архијерејску Литургију у цркви Зачећа Светог Јована Крститеља у Страшевини код Никшића.

Саслуживали су свештенослужитељи Епархије будимљанско-никшићке: архимандрит Исаија Крговић, игуман манастира Бијела код Шавника, протојереј Велимир Јововић, надлежни парох, јереј Данило Зиројевић, јерођакон Сава Вукајловић, сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

Молитвеном сабрању присуствовао је у великом броју вјерни народ парохије страшевинске и града Никшића. Током Литургије Преосвећени Епископ је у чин чтеца постригао Раденка Аџића из Никшића, студента Теолошког факултета у Фочи.

Владика се сабраном вјерном народу обратио ријечима архипастирске бесједе, говорећи о Лазаревој суботи, празнику када се Света Црква Божја сјећа дана у којем је Господ и Спас наш Исус Христос васкрсао из мртвих четвородневног и праведног Лазара.

Светој тајни причешћа приступили су бројни вјерници, међу којима је био и велики број дјеце.

По завршеној Литургији, у Парохијском дому у Страшевини,  уприличена је трпеза љубави, чији је домаћин био надлежни парох протојереј Велимир Јововић, који је захвалио Преосвећеном Владици на очинској бризи са којом, кад му год дозвољавају прилике, посјећује страшевинску парохију и овдје, на родост вјерног народа, служи свету службу Божју.