Прослављен празник Благовијести у Церову и Добрушу у Богетићима у Пјешивцима

Светом литургијом у цркви Зачећа Светог Јована Крститеља у селу Церову у Богетићима прослављен је празник Благовијести у парохији пјешивачкој.

Литургијским сабрањем началствовао је парох пјечивачки свештеник Радмило Чизмовић.

Након прочитаног јеванђеља сабраном народу ријечима бесједе обратио се свештеник Радмило, који је говорио о празнику Благовијести и о Пресветој Богородици.

После причешћа вјерника и литургиjског сабрања, чланови црквеног одбора са надлежним парохом обишли су и древни храм Свете Госпође у селу Добруш. Овај храм подигао је цар Душан 1333-1334 године, у знак покајања због убиства јелена капиталца јер је ово подручјебило ловиште Немањића. У Добрушу је у своје вријеме цар Душан потписао споразум са Дубровчанима.

У храму Свете Госпође у Добрушу који ће по благослову Митрополита Амфилохија бири посвећен Рођењу Пресвете Богородице одслужен је и молебан за обнову и упућене су молитве васкрслом Христу и пресветој Богородици да овај храм опет засија у својој првобитној љепоти као у вријеме светородне лозе Немањића и цара Душана када је и сазидан.

Након молебана у храму Свете Госпође све присутне поздравио је надлежни парох свештеник Радмио Чизмовић који је позвао све људе добре воље да се придруже у обнови овог древног храма. У име црквеног одбора из Пјешиваца све присутне поздравио је г. Мило Шкулетић.