Освештан новоподигнути Црквено-народни дом у Броћанцу

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије освештао је на празник Светог великомученика Теодора Тирона, 19. марта 2016, у селу Броћанац у Бањанима, новоизграђени Црквено-народни дом.

Захваљујући ктитору овог дома г.-дину Васу Максимовом Јаничићу, Преосвећени Владика је казао да је сваки труд који човјек приноси Господу благословен, човјек који се труди за славу Божју он гледа у будућност, а везује се за вјечне вриједности, везује се за своје претке и за своје потомке, за оне који су дошли на свијет и оне који ће тек доћи.

Владика је, овом приликом, Васа Јаничића одликовао архипастирском граматом „за показану љубав и доброчинство према својој светој Цркви, нарочито приликом изградње Црквено-народног дома у селу Броћанац", пожеливши му од Господа и свих светих из рода српског свако истинско добро и напредак у животу и раду.

У име братства Јаничића и племеника Броћанца сабранима се обратио Божо Јаничић, који је истакао да су највеће светиње једног народа Храм, гробље и породица. У име мјештана Броћанца и у своје име ктитор, Васо Јаничић је предао уговор о поклону Дома Епархији Будимљанско-никшићкој и њеном вјерном народу. Он је, у знак сјећања на овај свечани дан, Владици Јоаникију уручио пригодан поклон.