Добротворно вече за почетак радова на изградњи центра Светог Нектарија Егинског

У организацији Епархије будимљанско-никшићке и Одбора за изградњу црквеног спортско-омладинског центра Светог Нектарија Егинског, у суботу 12. марта 2015, у Парохијском дому у Никшићу, одржано је добротворно вече за откуп земљишта и почетак радова на овом центру.

Сабрање, поводом прикупљања средстава за почетак радова на будућем црквеном спортско-омладинском центру Светог Нектарија Егинског у Никшићу, којем је присуствовао велики број људи добре, не само из Никшића, већ и много шире, благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Изградња оваквог центра поспјешиће духовно заједништво, а осим спортских и културних садржаја, који ће бити на распологању житељима  Никшића, центар ће добити и своју литургијску димензију, јер ће бити заснован на духовним вриједностима, на окупљању око чаше Господње. Када се таква заједница створи онда оно што из ње проистекне, у доброј намјери и са циљем да се угоди Богу, све је то благословено, честито и донијеће свима добро радост и велики благослов, рекао је Његово Преосвештенство.

Након пригодног програма, у којем је наступио хор Преподобне мати Ангелине и оперска пјевачица Тијана Блечић, протојереј Слободан Јокић је, захвалио свима што су се одазвали позиву да присуствују овој добротворној вечери и учествују у благословеном дјелу изградње центра са параклисом Светог Нектарија Егинског у Никшићу.

Он је искористио прилику да заблагодари свим људима уз чију помоћ је ова идеја почела и да се реализује. Први међу њима, свакако, је Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, чији благослов, заједно са иконом Светог Нектарија Егинаског и значајним новчаним прилогом, су донијели свештеници подгоричког Саборног храма.