У Недјељу сиропусну у Саборном храму у Подгорици одслужена Литургија

Tagged:
  • Наслов: Otac Branko Vujacic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 6:32 минута (960.88 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

На Опроштајну недјељу, 13. марта, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одслужена је Света Литургија.Светом Литургијом је началствовао протојереј Бранко Вујачић уз саслужење протојереја - ставрофора Драгана Митровића као и протојерејâ : Далибора Милаковића, Миладина Кнежевића и Мирчете Шљиванчанина.

На Светој Литургији су пјевали и одговарали чланови мјешовите пјевнице, као и чланови црквеног хора Саборног храма „Свети Апостол и Јеванђелист Марко" који је под вођством дирингетице Људмиле Радовић.

Након читања из Светог Јеванђеља многобројно сабраном народу се пастирском бесједом обратио началствујући  протојереј Бранко Вујачић.

Отац Бранко је управо у свом пастирском слову вјернима приближио и протумачио прочитану јеванђелску причу, дотичући се саме суштине, наглашавајући да она говори о посту као и о томе како треба да постимо, будући да нас Господ кроз ову јеванђелску причу на првом мјесту позива на праштање.

Но, по ријечима оца Бранка, Господ нас кроз ову причу позива и на то да не постимо лицемјерно, као и на то да своја блага не сабирамо на Земљи већ на Небу.

Односно да се потрудимо да сабирамо сваку врлину, сваки непролазни дар од Господа.

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове присајединио се већи број вјерног народа.

А након заамвоне молитве свештенство Саборног храма је прочитало молитве за добар и благословен почетак предстојећег Великог поста.

Док је по завршетку Свете Литургије, заједничарење и сабрање вјерног народа настављено је за трпезом љубави у крипти Саборног храма.

Борис Мусић