Гост Трибине "Свободијада" био је истакнути пјесник из Подгорице Веселин Ракчевић

У понедељак 7. марта гост Трибине "Свободијада", коју, у просторијама  Друштва црногорско-руског пријатељства "Свети Георгије" у Никшићу, организује Удружење књижевника Црне Горе био је пјесник Веселин Ракчевић.

Веселин Ракчевић се бави књижевним радом још од гимназијских дана. Радио је као професор у гимназији, био новинар "Побједе", уредник "Трибине у 18" у Народној библиотеци "Радослав Љумовић."

Објавио је књиге поезије: "Балада о сунцу", "Опасности сна", "Огњиште на раскршћу", "Поноћ на истоку", "Скица за лични некролог."

Објавио је документарни роман "Радун Живковић - човјек и јунак", драму "Људи и пси", комедију "Митингаши."

Бави се преводилачким радом са бугарског језика.

Најзначајније награде Веселина Ракчевића су: награда радио-телевизије Титоград 1967. године, прва награда Студентског града у Београду "Песнички прстен Суботице", прва награда "Абрашевићевих вечери поезије", награда "Марко Миљанов", "Видовданска повеља", прва награда на међународном фестивалу поезије у Софији 2012. године и друге.

Члан је Удружења књижевника Црне Горе и члан Савеза новинара Црне Горе.

О Ракчевићевом избору из поезије "Огњиште на раскршћу" говорила је пјесникињаМилица Бакрач, уредник Трибине "Свободијада". Одабране стихове казивао је Спасоје Томић, а публици се обратио и аутор.