У Недјељу о Митару и фарисеју одслужена Литургија у Саборном храму у Подгорици

  • Наслов: Otac Dalibor Milakovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 6:29 минута (1.12 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

На дан када наша Света Црква прославља Светог мученика Теодора Стратилата, у недељу, 21. фебруара (8. фебруара), 38. седмице по Духовима, одслужена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић а саслуживали су му протојереј - ставрофор Драган Митровић као и протојереји : Мирчета Шљиванчанин, Бранко Вујачић и протођакон Владимир Јарамаз.

Овог недјељног празничног дана, свеукупној љепоти торжествено прослављеног празника допринијело је такође и појање и одговарање мјешовите пјевнице при Саборном храму, баш као и пјевање дјечијег хора: „Свети Козма Етолски" којег води вјероучитељица Ана Ненадић.

Но, овом приликом вјерни народ је такође могао цјеливати мошти Светог Теодора Стратилата, које се како је познато чувају у Саборном храму Христовог Васкрсења и које су изнијете на благослов и на цјелив свима вјернима, управо поводом празника поменутог Божијег угодника.Након читања из Светога Јеванђеља многобројно сабраном вјерном народу се обратио началствујући протојереј Далибор Милаковић.