Прослављена слава другог разреда Цетињске богословије пренос моштију Светог Јована Златоустог

У уторак 09. фебруара 2016. године, ученици другог разреда Богословије Светог Петра Цетињског прославили су своју славу, Пренос моштију Светог Јована Златоустог. Ученици другог разреда су 23 генерација обновљене богословије (2014-2019).

Прослава славе је отпочела у понедељак 08. фебруара 2016. године свечаном вечерњом службом у Влашкој цркви на Цетињу, коју је служио ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Литургију поводом празика у Цетињском манастиру служили су протосинђел Исак Симић, архимандрит Давид из Аргентине и ђакон Александар Орландић. На литургији и вечерњој служби појали су ученици слављеници.

На свечаном ручку који су приредили ученици у Цетињској богословији славски колач пререзао је и освештао је Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије.

Након свечаног чина Митрополит је слављеницима честитао славу поручивши им да с еу све дане свог школовања и живота угледају на овог великог јерарха и светитеља Цркве Христове Светог Јована Златоустог.

У току ручка Митрополит Амфилохије је ученицима и гостима одржао и предавање о предстојећем Великом сабору епископа Православне цркве који ће се одржати о Тројчиндану 2016. године на Криту.

У току ручка ђаци су одпјевали химну Цетињске богословије и неколико српских народних пјесама. Српски народни гуслар Рајо Војиновић пјевао је пјесму о сердару Јолу Пилетићу аутора Хаџи Радована Бећировића - Требјешког.

На крају ручка у име професора и ученика ове школе Митрополит Амфилохије је уручио и скроман поклон дугогодишњој радници Цетињске богословије госпођи Весни Радовић која је ових дана отишла у пензију а радила је преко двије деценије у овој црквенопросветној установи.