Промоција часописа "Слово"

Часопис "Слово" за српски језик, књижевност и културу, чији је нови двоброј (46 - 47), изашао из штампе у децембру 2015. године, промовисан у понедељак 1. фебруара 2016, у оквиру трибине Удружења књижевника Црне Горе "Свободијада", у сали Друштва црногорско-руског пријатељства "Свети Георгије" у Никшићу.

О времену у коме је, као вид отпора преименовању српског језика у Црној Гори, прије дванаест година почео да излази часопис „Слово", тада под називом „Распеће српског језика", говорио је књижевник Милутин Мићовић.

Најновији број часописа, који је, захваљујући текстовима сарадника, а то су најзначајнија имена из области лингвистике, теорије и историје књижевности, те белетристике, задобио квалитет који недостаје периодикама ове врсте на нашим просторима, представио је професор Милорад Дурутовић.

О  условима у којима опстаје и сазријева часопис, ширећи своју значајну мисију очувања нашег културног, националног, језичког и духовног бића, говорио је уредник Веселин Матовић.

Програм промоције уредила је и водила Милица Бакрач. Домаћин вечери је професору Матовићу, у знак поштовања, уручио на дар икону Светог Георгија.