Епископ Јоаникије на Савиндан служио Литургију у манастиру Милешева

На празник Светог Саве, првог Архепископа српског, у сриједу 27. јануара 2016, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско никшићки и администратор милешевски Г. Јоаникије служиo je, поводом славе манастира Милешеве, Свету Архијерејску Литургију, уз саслужење свештенства и монаштва Епархија милешевске и будимљанско никшићке.

Током Свете Литургије Преосвећени Епископ је рукоположио у чин свештеника досадашњег ђакона и вероучитеља Ненада Тешића.

Освештан је и преломљен славски колач. Кум славе ове године био је Саво Жунић са породицом. Дио колача и обавезу да припреми славу за наредну годину преузео је Радивоје Чакаревић.

Архипастирском бесједом, бројном вјерном народу обратио се Владика Јоаникије, честитајући празник Светог Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, који се, као васељенски учитељ и светитељ, поштује и слави у свим православним, али и у свим хришћанским народима.

По завршетку Литургије дјеца су одржала кратак програм са рецитацијама о Светом Сави. Дјеца су даривана пригодним поклонима. Заједничарење у част Светог Оца нашег Саве настављено је уз трпезу љубави у манастирској гостопримници.