Посјета Митрополита Г. Амфилохија Скадру и парастос на Бардањолу 1. новембра 2008. године

У спомен 1000 година од мученичке кончине Светог Јована Владимира

Прилог о посјети Митрополита Амфилохија Скадру и парастосу на Бардањолу 1. новембра 2008. године

На празник Светог пророка Јоила и спомена на преподобне оце Прохора Пчинског Јована Рилског 01. новембра 2008. године, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски, зетско-брдски и скендеријски и егзарх свештеног трона пећког г. Амфилохије посјетио је Скадар, цркву Пресвете Тројице у Враки и Бардањол гдје је први пут одслужио парастос пострадалим прецима на Бардањолу.

У емисији ће те чути бесједу Митрополита Амфилохија одржану вјерном народу у цркви Пресвете Тројице у Враки и бесједу након парастоса пострадалим прецима на Бардањолу.

Митрополит Амфилохије је овом приликом дао и интервју за албанску телевизију који вам доносимо у цјелини.

Након обиласка Враке и Скадра, Митрополит је посјетио и канцеларије Удружења Срба и Црногораца "Морача-Розафа"  у Скадру и Албанији.

У емисији ће те имати прилику да чујете и поздраве које су Митрополиту Амфилохију упутили г. Павле Брајовић-Јакоја предсједник Удружења Срба и Црногораца у Скадру "Морача-Розафа", предсједник православног братства "Свети Јован Владимир" из Скадра г. Алексеј Мишченко, професор Српског језика из Скадра г. Светозар Ћираковић, србин мухамеданске вјере г. Гано Мучић, свештеник Албанске православне цркве из Скадра о. Никола Петани. На крају дивног сусрета са браћом из Скадра све присутне поздравио је и Митрополит Амфилохије.

Емисију приредили Александар Вујовић и Весна Кривчевић