Епископ Јоаникије служио је 17. јануара у храму Светог кнеза Лазара у Старом Прибоју

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор милешевски Г. Јоаникије служио је у недјељу 33. по Духовима, на празник Сабора 70 Светих апостола и Светог Јевстатија Српског, 17. јануара 2016, Свету Архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Старом Прибоју.

Преосвећеном Епископу у Светој Архијерејској Литургији је саслуживало свештенство Епархије милешевске.

Током богослужења Владика је у чин прото-презвитера произвео јереја Спасоја Вујанића, пожеливши му да и на даље служи на славу Господњу, на славу Цркве наше, а на духовну корист повјереног му народа Божјег.

Сабраном вјерном народу ријечима бесједе обратио се протојереј-ставрофор Марко Папић. Он је казао да је Бог толико заволио овај свијет да је Сина свог Јединородног дао и благоизволио да се Он оваплоти од Пресвете Дјеве и Духа Светог, да прими људско тијело и постане човјек и у свему једнак са људима осим у оној веома важној чињеници - у гријеху.

О. Марко је истакао да је неопходно да се са Господом, што више и што чешће, сједињујемо, јер, ако се ређе причешћујемо веће су могућности да гријех нападне на нашу душу. А гријеху се супростављамо самим Господом, причешћујући се Њиме, примајући Га у себе, душу своју снажећи и кријепећи.